Mengenai Kami


Profil Syarikat

Sebagai penyedia logistik global, Mainfreight menawarkan pergudangan terurus dan penghantaran barang antarabangsa dan domestik. Dengan pasukan dan cawangan merentas Australia, China, Eropah, New Zealand dan Amerika Syarikat, Mainfreight terus mengembangkan jejak globalnya. Disenaraikan di Bursa Saham New Zealand kami terus berusaha ke arah visi 100 tahun kami.

Sejarah 

Mainfreight memulakan operasinya di Auckland, New Zealand, pada tahun 1978, tidak lama lagi berkembang menjadi rangkaian yang paling luas di New Zealand. Peralihan fokus, pada tahun 1984, menyaksikan pembukaan cawangan Mainfreight Antarabangsa yang pertama.

Pelaburan dalam operasi Australia bermula pada tahun 1989 didorong oleh keinginan untuk merawat New Zealand dan Australia sebagai pasaran tunggal. Kehadiran Mainfreight di Australia terus berkembang melalui perolehan dan percambahan cawangan di seluruh lokasi strategik.

Mainfreight menjadi global pada tahun 1999 dengan pengambilalihan perniagaan di Asia dan Amerika Syarikat. Pemilikan penuh operasi Asia kami telah siap pada tahun 2007 dan hari ini Mainfreight mempunyai beberapa cabang yang beroperasi dari China. Pengembangan terus diteruskan di Amerika dengan pembelian Perkhidmatan Logistik Sasaran pada tahun 2007. Mainfreight USA menawarkan perkhidmatan yang meluas di rantaian bekalan.

Pada tahun 2011 Mainfreight memperoleh perniagaan Kumpulan Wim Bosman yang menyediakan peluang untuk memperluaskan rangkaian global antarabangsa Mainfreight dengan cabang di seluruh Eropah.

Budaya Mainfreight

"Special People Special Company" merangkumi Mainfreight dan kebudayaannya yang unik. Kami telah membangunkan gaya perniagaan yang berjaya bukan sahaja di New Zealand tetapi juga di seluruh dunia.

Mainfreight dibina pada visi 100 tahun. Semua keputusan dibuat atas dasar bahawa kita akan berada di sini selama 100 tahun lagi. Pandangan ini membentuk pendekatan kami untuk pengambilan dan latihan ahli pasukan, hubungan pelanggan dan pembekal, strategi pertumbuhan dan struktur undang-undang dan cukai.

Sebagai pelanggan syarikat Kumpulan Mainfreight, anda boleh bergantung kepada:

  • Sikap "apa pun yang mungkin"
  • Komitmen untuk menyampaikan penghantaran barang pada masa dan bebas-kerosakan - dan segera menyelesaikan masalah dengan jujur dan jujur
  • Peningkatan perkhidmatan melalui pelaburan semula dalam orang, kemudahan, peralatan dan teknologi

Kami mempromosikan orang-orang kita dari dalam, dan menggalakkan pandangan inovatif, tidak hierarki dan tegas. Pasukan kami menganggap satu sama lain sebagai keluarga dan berkongsi waktu makan. Pada masa yang sama, kami memberi tumpuan kepada prestasi - setiap laporan cawangan laporan mingguan yang tersedia untuk semua ahli pasukan untuk melihat. Tanggungjawab individu dan akauntabiliti untuk kualiti diperkukuhkan. Penunjuk prestasi utama yang penting kepada pelanggan kami, seperti kadar ralat, dikaitkan dengan bonus ahli pasukan. Semua cawangan Mainfreight mempunyai papan kualiti dan diaudit secara dalaman setiap enam bulan.

project-2020-08-17_14-08_PM-1.jpg

 

 
Three-Pillars-Photos.png
Quote of the Day

There is no shame when you try and fail; only when you fail to try

Cara kami menggunakan kuki

Kami menggunakan kuki berfungsi dan analitik di laman web kami untuk menawarkan pengalaman pengguna yang optimum. Di samping itu, kami menggunakan kuki penjejakan, yang dapat mengumpulkan maklumat tentang anda dan mengikuti aktiviti internet anda di dalam laman web kami, dan mungkin juga di luar laman web kami. Maklumat ini akan digunakan untuk mengukur keberkesanan iklan kami dari pelbagai saluran dan untuk menawarkan iklan yang diperibadikan kepada anda. Klik pada [Setuju] atau [Tidak setuju] untuk menerima atau menolak kuki. Anda boleh menarik balik persetujuan anda pada bila-bila masa. Untuk maklumat lebih lanjut, sila lawati penyataan kuki kami. Harap maklum bahawa dengan kuki yang dilumpuhkan, anda akan mengalami pengalaman yang rendah dengan beberapa ciri.

Baca Penyataan Kuki kami, yang menerangkan pelbagai jenis kuki yang mungkin kami gunakan.
Baca Pernyataan Privasi kami untuk mengetahui bagaimana kami menggunakan data anda.